
مهمترین اخبار مهاجرت تحصیلی - دی ۹۹00 نظر

لیست دانشگاههای خارجی مورد تایید وزارت علوم
یکی از نگرانیهای دانشجویان متقاضی تحصیل در خارج کشور مورد تایید بودن دانشگاه محل تحصیل خود در وزارت علوم تحقیقات و فناوری و همچنین وزارت بهداشت است. با بررسی های کارشناسی وزارت علوم، تحقیقات و فناوری و در نظر گرفتن سه نظام رتبه بندی معتبر بین المللی Times،QS ، Shanghai لیست دانشگاههای خارج از کشور مورد تائید وزارت علوم جهت ورودی های سال تحصیلی 2021-2022مشخص و اعلام گردید.
اداره کل امور دانشآموختگان سازمان امور دانشجویان در راستای اعتبارسنجی دانشگاههای معتبر جهان، نسبت به بررسی و اعلام اعتبار دانشگاههای خارج از کشور برای سپتامبر ۲۰۲۱ "صرفا رشتههایی که در حیطه وظایف وزارت علوم است، اقدام کرده است.
بر این اساس در سال ۲۰۲۱ دانشگاههای ۱۰۹ کشور به روزرسانی و در سه گروه الف (ممتاز)، ب (خوب) و ج ( متوسط) دسته بندی و تفکیک شده اند که بر اساس لیست منتشر شده، ۶۰۳ دانشگاه در گروه الف، ۸۱۸ دانشگاه گروه ب و ۱۱۰۵ دانشگاه در گروه ج قرار دارد.
متقاضیان ادامه تحصیل در مقطع دکتری در دانشگاههای خارج از کشور از تاریخ اول تیر سال ۹۸ برابر با (۲۲/۰۶/۲۰۱۹) صرفا در دانشگاههای گروه الف (ممتاز) و گروه ب (خوب) قابل مشاهده در پایگاه اطلاع رسانی اداره کل امور دانشآموختگان سازمان امور دانشجویان ثبت نام رسمی کنند.
مدارک صادره از دانشگاههای گروه ج (متوسط) چنانچه پذیرش رسمی آنها پس از تاریخ فوق شده باشد، صرفا تا مقطع کارشناسی ارشد قابل بررسی و ارزشیابی است.
همچنین لیست به روز شده در پایگاه اطلاعرسانی اداره کل امور دانش آموختگان سازمان دانشجویان به نشانی http://www.grad.saorg.ir قابل مشاهده است.
آلمان و تداوم جذب دانشجویان خارجی با وجود کرونا
بنا بر اعلام وزارت امور خارجه آلمان تعداد متقاضیان ایرانی برای تحصیل در دانشگاههای این کشور در سالهای اخیر افزایش چشمگیری داشته است. در سال ۲۰۱۵ بیش از ۱۵۰۰ ویزای دانشجویی برای ایرانیها صادر شده و این تعداد در سال ۲۰۱۸ به ۳۰۰۰ نفر رسیده است.
بر اساس آمارهای اخیر منتشر شده، تقریبا ۶۰ هزار دانشجوی خارجی از بیش از ۱۸۰ کشور جهان برای تحصیل در ترم زمستان ۲۰۲۰ در دانشگاههای آلمان درخواست پذیرش دادهاند.
این آمار و ارقام نشان میدهد که علیرغم ادامه شیوع کرونا، آلمان همچنان در حال جذب دانشجویان خارجی است. در مجموع، در این ایام تعداد دانشجویان بینالمللی دانشگاههای آلمان ۴.۳ درصد افزایش یافته است و به تعداد ۴۱۱ هزار و ۶۰۱ نفر رسیده است.
میزان رشد تعداد دانشجویان هندی که به آلمان میروند نیز نزدیک به ۵ برابر میانگین جهانی است. طی ۵ سال گذشته نیز تعداد دانشجویان هندی در آلمان تقریبا دو برابر شده است. گفته شده رشتههای مورد علاقه دانشجویان هندی برای تحصیل در آلمان رشتههای مهندسی، ریاضی،علوم و فناوری است. یکی از دلایل رشد تعداد دانشجویان هندی در آلمان دورههای فعال دانشگاههای آلمان است که به زبان انگلیسی تدریس میشود.
امسال و با وجود شرایط کرونایی، ۸ هزار و ۳۰۰ دانشجوی هندی برای پذیرش در این کشور درخواست داده اند. اگرچه شهریه دانشگاههای آلمان نسبت به باقی کشورهای اروپایی گرانتر است، حتی با وجود پاندمی "کووید-۱۹" نیز ۶۰ هزار دانشجو بینالمللی از ۱۸۰ کشور جهان به تحصیل در این کشور تقاضا دادهاند.
البته از زمان همهگیری کرونا در آلمان، دولت این کشور محدودیت هایی برای تردد دانشجویان خارجی و پذیرش دانشجویان جدید دانشگاهها تعیین کرده است. در حال حاضر اگر دانشجویان خارجی بخواهند دوره کاملاً آنلاین را در این کشور بگذرانند، نمیتوانند وارد آلمان شوند. صدور ویزا وابسته به این است که حداقل بخشی از دوره به صورت حضوری برگزار شود. این تصمیم وزارت آموزش فدرال در ماه گذشته با انتقاد افراد آسیبدیده و مخالفان آلمان روبرو شد، اما سخنگوی وزارتخانه گفت که همان محدودیتهای ورود برای افرادی که به دلیل همهگیری کرونا آسیب دیدهاند همانند سایر مسافران از کشورهای خارج از اتحادیه اروپا اعمال میشود.
فیزیکدان ایرانی و کسب مدال "هرتزبرگ"
مدال طلای هرتزبرگ کانادا برای علوم و مهندسی از طرف شورای تحقیقات علوم طبیعی و مهندسی (NSERC) کانادا اعطا میشود تا "کمکهای پژوهشی را که هم با سرآمدی و هم با تاثیرگذاری مشخص میشوند" به رسمیت بشناسد. مدال هرتزبرگ به دانشمند یا مهندس شاغل در تأسیساتی در کانادا اعطا میشود. این مدال به عقیدهی بسیاری، مهمترین جایزه علمی و مهندسی کانادا محسوب میشود.
«پروفسور ابراهیم کریمی» فیزیکدان برجست ایرانی و اصالتا کُرد امسال موفق به دریافت مدال «هرتزبرگ» شد. آقای «پروفسور کریمی» به عنوان دانشجوی برتر از دانشگاه «ناپل» در رشته اپتیک کوانتومی فارغ التحصیل شده و سپس تحقیقات خود را در زمینهی «امواج ساختار یافته» به عنوان محقق فوق دکتری در پروژهی فوربیتک (مشترک بین شش کشور اروپایی) ادامه داده است.
«پروفسور کریمی» متولد شهرستان «سقز» در استان کردستان است که پیشتر نیز موفق به دریافت دو جایزهی «بنیاد نوآوری کانادا و جان ایوانز» شده بود.
زمینه کاری آقای پروفسور کریمی کوانتوم اپتیک و کوانتوم اینفورمیشن است و این گرانت برای درست کردن آزمایشگاههایی است که بتوان از «نور ساختار یافته» در مخابرات کوانتومی و تولید کامپیوترهای کوانتومی استفاده کرد.
نظرات ( 0 )