
میل به مهاجرت در ایران و جهان00 نظر

جدول زیر میل به مهاجرت را در مناطق مختلف جهان نشان داده است. در دورههای مختلف انجام نظرسنجی میل به مهاجرت توسط گالوپ، میل به مهاجرت در جهان رو به افزایش بوده است. متوسط جهانی میل به مهاجرت در بازه ۲۰۱۵ تا ۲۰۱۷ میلادی ۱۵ است.
براساس نظرسنجی گالوپ در سال ۲۰۱۷ میلادی بیش از ۷۵۰ میلیون نفر) حدود۱۵ درصد ( از جمعیت دنیا مایل به مهاجرت بودهاند. نکته قابل توجه اینکه دو سوم از این۷۵۰ میلیون، ۱۸ کشور را برای زندگی مناسب دانستهاند.
بالاترین میل به مهاجرت مربوط به منطقه آفریقا نسبت به سایر نقاط است. همچنین متوسط درصد جمعیت آرزوکنندگان مهاجرت (Migration Dreamers) در اروپا در بازه ۲۰۱۰ تا ۲۰۱۵ بیشتر از آسیا بوده است.
بر اساس پیمایش موسسه گالوپ در ۱۲۰ کشور جهان، در بازه ۲۰۱۸- ۲۰۱۰، سهم افرادی که به سوال «آیا قصد مهاجرت دارید؟» جواب مثبت دادهاند در کشورهای آمریکای لاتین افزایش چشمگیری یافته است. حدود یک سوم از مردم آمریکای لاتین به دلیل مشکلاتی چون فساد، بحران اقتصادی و جرم و جنایت تمایل به مهاجرت دارند.
بنابر آمار مقایسهپذیر جهانی (گالوپ ۲۰۱۷)، بر اساس شاخص میل به مهاجرت، رتبه ایران ۸۷ام در میان ۱۵۷ کشور جهان است.
در پیمایشی که میان ۲۵ هزار نفر در ۱۱ کشور عربی توسط Arab Barometer در انتهای سال ۲۰۱۸ و ابتدای سال ۲۰۱۹ صورت گرفته است بهطور میانگین از هر ۵ نفر، یک نفر به فکر مهاجرت است. همچنین بنابر نتایج یک پیمایش سایت (Statista) متوسط میل به مهاجرت دائمی در آمریکا در دوره ریاست جمهوری بوش پسر و اوباما چیزی در حدود ۱۰ درصد بوده است که در دوره ترامپ متوسط این میل به ۱۶% افزایش یافته است.
جدول زیر میل به مهاجرت و دلایل آن را در میان دانشجویان و فعالان استارتاپها و کسبوکارهای کوچک ایرانی بر اساس پیمایش محدود نشان داده است.
میل (تصمیم) به مهاجرت و دلایل آن در میان دانشجویان و فعالان استارتاپها و کسب و کارهای کوچک ایرانی
منبع: رصدخانه مهاجرت ایران (۱۳۹۸). پیمایش سنجش میل به مهاجرت در میان دانشجویان وکارآفرینان
بر اساس پیمایش وضعیت اجتماعی، فرهنگی و اخلاقی جامعه ایران در سال ۹۵ تقریباً ۳۰ درصد از ایرانیان مایل به زندگی در خارج از کشور بودهاند. باید در نظر داشت که میل به مهاجرت با قصد و اقدام عملی برای مهاجرت تفاوت دارد و معمولاً فاصله بسیاری زیادی بین این دو شاخص وجود دارد. متاسفانه در این پیمایش درمورد قصد و اقدام جدی برای مهاجرت ایرانیان سوال نشده است. علی رغم تمایل ۴۲ درصدی دانشجویان و فارغ التحصیلان به مهاجرت اما تنها ۱۱ درصد از آنها برای مهاجرت اقدام عملی انجام دادهاند.
دانشجویان، فارغ التحصیلان (۴۲ درصد) و صاحبان کسب و کارهای کوچک (۴۶ درصد) به نسبت فعالان حوزه استارتاپ (۲۷ درصد) تمایل بیشتری به مهاجرت دارند. فعالان استارتاپها (۲۰ درصد) و کسب و کارهای کوچک (۲۴ درصد) به نسبت دانشجویان (۱۶ درصد) تمایل بیشتری برای بازگشت به کشور دارند.
توان برنامهریزی برای آینده، امنیتروانی و امکان تامین نیازهای دلخواه و هزینههای ضروری از مهمترین علل تمایل به مهاجرت در میان فعالان حوزه استارتاپ و کسب و کارهای کوچک قلمداد شده است.
نظرات ( 0 )