
نقش تبلیغات در کسب و کارهای ایرانی00 نظر

مدتهاست که دیگر کیفیت محصول، عامل اصلی و موثر برای فروش محصول یا خدمات کسب و کارها به حساب نمیآید.
بسیار دیده شده محصولی که مزیت رقابتی بیشتری نسبت به دیگر برندهای بازار خود دارد، به دلیل استفاده نکردن از ابزارهای بازاریابی، به شکست مواجه شدهاند.
امروزه تبلیغات نیرومندترین ابزار برای آگاهی یافتن مخاطبان از نام و سبک و سیاق برندهاست. تبلیغات میتواند محصولات و خدمات شرکت را به صورت گزیده به مشتری معرفی کند. از این طریق نوع محصول، ویژگیهای آن، امتیاز آن نسبت به دیگر برندها و تمامی جذابیتهای کسب و کار را آن طور که شایسته است به گوش بازار میرسد.
کسب و کارها برای نمایش تبلیغات خود از رسانههای متعددی استفاده میکنند. رسانههایی همچون جراید، رادیو، تلوزیون و... . در طی زمان، درصد مقبولیت هر رسانه تغیر میکند و پس از گذراندن یک سیر صعودی با روی کار آمدن یک سامانهی جدید با پتانسیل و قابلیتهای بیشتر، به مرور از دور خارج میشوند. البته سرعت رشد هر رسانه هم یکسان نیست.
طبق تحقیقات انجام شده، پس از اختراع رادیو، ۳۸ سال طول کشید تا جمعیتی که از آن استفاده میکردند به رقم۵۰ میلیون نفر رسید. برای تلویزیون هم این میزان رشد ۱۳ سال طول کشید؛ اما مخاطبین شبکهی جهانی اینترنت تنها در ۴ سال توانست به عدد ۵۰ ملیون نفر برسد.
به دلیل همین پتانسیل بالای رشد، فضای وب به سرعت توانست تحت عنوان یک رسانهی قدرتمند خود را به صاحبین کسب و کار ثابت کند و سهم اعظمی از فضای تبلیغات را به خود اختصاص دهد.
تبلیغات اینترنتی به هدف نشاندادن نام، تصاویر تجاری، لیست محصولات و هویت بصری برندها مطرح شد. این نوع از تبلیغات کم هزینه و فراگیر و همچنین به صورت ۲۴ ساعته در دسترس است از این رو کسب و کارها بنرهای تبلیغاتی خود را در صفحات پربازدید وب قرار میدهند. اولین بنری که در فضای وب بارگزاری شد، به ۲۷ اکتبر سال ۱۹۹۴ میلادی بازمیگردد. اما داستان تبلیغات اینترنتی به همینجا ختم نمیشود.
متاسفانه یا خوشبختانه در ایران اعتماد به تبلیغات بنری وبسایتها خیلی رایج نیست. اما در چند سال اخیر با همهگیر شدن شبکههای اجتماعی، تبلیغات اینترنتی ایران دچار تحولی عظیم شد.
طبق آمارهای بهدستآمده بیشترین استفاده از پلتفرمهای اجتماعی، مربوط به ایران میشود. پتانسیل بالای این اپلیکیشنها برای بازاریابی و فروش کسب و کارها سبب شد تا تاثیر تبلیغات اینترنتی بر روی بازار ایران، رشد چشمگیری داشته باشد به طوری که اکنون بیشتر درصد تاثیرگذاری این تبلیغات روی کسب و کارها متعلق به بازار ایران است.
نظرات ( 0 )