
وقتی به مراکز درمانی مراجعه میکنید چگونه با شما برخورد خواهد شد؟00 نظر
.png)
ضمیمه دستورالعمل کشوری کرونا ویروس جدید، نسخه اول، ششم اسفند ماه ۱۳۹۸
تعریف موارد بیماری
مورد مشکوک
• بیمار با شرح حال سرفه خشک یا لرز یا گلودرد همراه با تنگی نفس با یا بدون تب
• بیمار با علائم تنفسی فوقانی/ تحتانی با تظاهرات رادیولوژیک بصورت انفیلتراسیون مولتی لوبولر یک یا دو طرفه در CT scan یا گرافی قفسه صدری
مورد محتمل
• هر مورد مشکوک که در عرض ۱۴ روز قبل سابقه تماس نزدیک با مورد قطعی ۱۹-COVID را داشته باشد.
• هر مورد مشکوک که در عرض ۱۴ روز قبل سابقه حضور در مناطق با اپیدمی ۱۹ COVID را داشته باشد.
• فرد مبتلا به پنومونی که علیرغم درمانهای مناسب ، پاسخ بالینی نامناسب داشته و به شکل غیر معمول و سرعت غیرقابل انتظاری وضعیت بالینی بیمار حادتر و وخیم تر شود.
مورد قطعی
• جداسازی ویروس 19- COVID از فرد با علائم تنفسی
گروه های در معرض خطر ابتلا به بیماری 19 COVID عارضه دار
دو گروه زیر بعنوان افرادی که در معرض ابتلا به بیماری 19 COVID عارضه دار قرار دارند، در نظر گرفته شده است،که در این راهنما به عنوان افراد در معرض خطر از آنها نام برده شده است:
1. بیماران با نقص ایمنی:
تحت درمان با کورتیکواستروئید b. شیمی درمانی c. بدخیمی ها d. پیوند اعضاء e. مبتلایان به HIV
2. بیماران با بیماری زمینه ای:
بیماری قلبی – عروقی b. فشارخون c. بیماری های تنفسی زمینه ای d. دیابت BMI> 40 .e
خاطر نشان میشود که یافته های اپیدمیولوژیک نشان داده است که سن بالای 50 سال همواره در معرض آسیب بیشتری قرار دارند و باید در مراقبت آنان دقت بیشتری شود .
بدیهی است که استفاده از ماسک برای تمام افرادی که دچار علائم تنفسی شدهاند، برای کاهش میزان انتقال به سایرین توصیه میشود.
خدمات تشخیص - درمان سرپایی
کلیه افرادی که با علایم گلو درد، سرفه خشک، لرز با یا بدون تب مراجعه میکنند باید از نظر علائم تنفسی مورد ارزیابی قرار گیرند. بیماری ممکن است در مراحل اولیه عفونت بدون تب باشد و فقط با سایر علائم تنفسی تظاهر کند.
تب بسیار بالا عموما علامت شایعی نیست:
الف- درصورت وجود تنگی تنفس و یا سطح اشباع اکسیژن کمتر از 93 % باید فرد به یکی از مراکز تخصصی منتخب (* اسامی و آدرس این مراکز در هر استان توسط دانشگاه علوم پزشکی اعلام می شود) ارجاع شوند. توجه کنید تنگی نفس و هیپوکسمی می تواند بیانگر احتمال پنومونی شدید باشد. اگر تنگی نفس و هیپوکسمی(%93<2SpO) مشاهده شود، نیاز به تجویز اکسیژن و اقدامات ایزولاسیون متناسب دارد و فرد باید سریعابه مراکز تخصصی ارجاع شود.
ب-اگر فرد تنگی نفس نداشته باشد ، درصورتی که تب داشته (تب بالای ۳۷.۸ درجهی سانتی گراد) و جزو گروه در معرض خطر باشد لازم است تصویر برداری ریه برای وی انجام شود. CT scan ریوی (HRCT) در شناسایی پنومونی ویروسی بسیار حساستر از عکس قفسه صدری است. یافتهها در CT scan شامل پیشرفت سریع از انفیلتراسیون Patchy منتشر دوطرفه به ground glass میباشد. در صورت عدم دسترسی به CT scan میتوان از CXR (گرافی قفسه صدری) استفاده نمود. انفیلتراسیون یک یا دوطرفه ریهها ممکن است در گرافی دیده شود. با داشتن هر کدام از علائم رادیولوژیک یاد شده فرد باید به مراکز تخصصی منتخب ارجاع شود.
نظرات ( 0 )