
تجربه تحصیل در دانشگاههای چین00 نظر

برای آشنایی بیشتر با تحصیل و یا زندگی در خارج از کشور قصد داریم در سال جدید بیشتر به بیان تجربیات زیستهی دانشجویان و ایرانیان خارج از کشور بپردازیم؛ از این رو با یکی از دوستانمان که در رشتهی آموزش زبان چینی در شهر پکن چین مشغول به تحصیل بودهاند، مصاحبهای کوتاه داشتیم:
جناب آقای علی طالبی، فارغ التحصیل رشتهی آموزش زبان چینی در شهر پکن، چین
۱- تجربه همزیستی با دانشجویان و اساتید مسلمان غیر ایرانی و همچنین اتباع دیگر کشور در همکاری علمی و پژوهشی
بنده در مدت تحصیل، در خارج از دانشگاه زندگی می کردم و دو سال آخر هم اتاقی ایرانی داشتم، داشتن هم اتاقی ایرانی به علت رعایت طهارت و آداب و رسوم بهداشت فردی؛ برای من یک مزیت محسوب میشد اما با توجه به این که دانشجویان سایر کشورها آداب و رسوم مختلف و متفاوتی دارند، شاید درک این نوع آداب و رسوم کمی خارج از درک من بود.
با این حال در داخل دانشگاه، من و سایر دانشجویان چینی و خارجی هیچ گونه مشکلی با هم نداشتیم و همه به عقاید یکدیگر احترام می گذاشتیم.
۲- تجربه تامین غذای حلال در شهر محل تحصیل خود
در داخل دانشگاههای شهر پکن، سالن غذای خوری حلال برای دانشجویان مسلمان تدارک دیده بودند؛ بعلاوه رستورانهای اسلامی و غذای حلال در داخل شهر بسیار زیاد بود و ما در تره بار و فروشگاهها خیلی راحت می توانستیم اقلام غذایی حلال اعم از گوشت و مرغ حلال خریداری کنیم.
۳- تجربه رعایت قوانین و احترام به قانون در شهر محل تحصیل
با توجه به اینکه چین یک کشور کمونیست محسوب میشود و اینکه شهر پکن پایتخت کشور چین میباشد، این شهر دارای قوانین سختگیرانهتری نسبت به سایر شهرهای دیگر چین است؛ به همبن علت در این شهر دانشجویان خارجی ملزم رعایت قوانین هستند و باید دقت کنند تا خطایی مرتکب نشوند؛ بطور مثال با توجه به ممنوعیت کار کردن با ویزای تحصیلی، درصورت مشاهده این موارد پلیس می تواند به راحتی شخص را دیپرت کند.
۴- تجربه موفق در حوزه فعالیتهای فرهنگی در حوزه آداب و رسوم ملی و مذهبی ایرانیان
اکثر دانشگاههای چین، یک روز مخصوص برای دانشجویان بینالمللی دارند که در این روز دانشجویان خارجی در غرفههای مختلف صنایع دستی و عکسهای مربوط به کشور خودشان را با دیگران به اشتراک میگذارند.
ما هم خارج از مستثنا نبودیم و با کمک اندک رایزنی فرهنگی و بودجه کم دانشگاه، غرفهی مخصوص ایران را آماده کردیم و ایران را به علاقمندان معرفی می کردیم
در این غرفه هنرهایی اعم از هنرهای خطاطی، نقاشی، کتاب، عکس، تصویر، موسیقی و .... را به نمایش گذاشتیم.
مشاهده خبر و عکسهای آن «جشنواره روز فرهنگ دانشگاه تكنولوژي پكن با حضور ايران برگزار شد»
https://www.irna.ir/amp/82918628/
همینطور در زمان جشن سال نوی میلادی که مصادف با جشن شب یلدا بود، با توجه به اینکه در کشور چین، شب یلدا را جشن می گرفتند؛ نمایشی با اجازه دانشگاه ترتیب دادیم و شب یلدا را به بقیه معرفی کردیم که این برنامه بسیار مورد توجه اکثریت اساتید و دانشجویان دانشگاه قرار گرفت.
۵- نکات جالب و گفتنی مثبت یا منفی
چین جز کشورهایی بود که حداقل خودم در آن، کمتر احساس غربت میکردم.
با توجه به اشتراکات فرهنگی بین دو کشور و اینکه مسلط به زبان چینی بودم، هیچ گونه مشکل خاصی بجز تحریمهای بانکی و قانونی ضد ایرانی جهانی برای ما وجود نداشت و تنها نکته منفی که میتوان عنوان کرد این بود که مراسمهای مذهبی را با تعداد بالا نمیشد برگزار کرد و حتما این کار باید در نمایندگی ایران برگزار میشد که با توجه فضای کوچک محل حسینیه و مسیر طولانی بین دانشگاه و سفارت کمی برای ما سخت میشد.
اما یکی از کارهای جالبی که ما در آن دوران انجام دادیم، این بود که در روز عاشورا به مرکز اهدای خون رفتیم تا خون اهدا کنیم؛ که این کار باعث شد مورد تشویق دو کشور قرار بگیریم و در ادامه باعث شد سایر دانشجویان ایرانی در شهرهای دیگر چین مشتاق شوند تا این کار را انجام دهند.
سالهای سال است که خبرگزاریها و رسانههای غربی علیه مسلمان خبر های مسموم بسیاری پخش می کنند که باعث میشوند مردم سایر کشورها از مسلمان بی زار شوند؛ نیت و پیام ما از این کار این بود که به بقیه نشان دهیم مسلمانان انسانهای وحشی نیستند و قلبی مهربان دارند ...
نظرات ( 0 )