.jpg)

انتقال دانش و پیشینه تاریخی آن
نخستین سخنران مراسم شانزدهمین همایش سالانه اساتید و دانشجویان ایرانی خارج از کشور، جناب حجت الاسلام و المسلمین سید محمد مرتضوی، رئیس نهاد نمایندگی مقام معظم رهبری در امور دانشجویان ایرانی خارج از کشور بودند. ایشان ضمن خوشامدگویی به مدعوین و معرفی دبیر علمی همایش، به نحوه کلی برگزاری اشاره کردند. رئیس دبیرخانه نهاد، در ادامه و با توجه به عنوان همایش که «انتقال دانش؛ فرصتها و چالشها» بود، به موضوع انتقال دانش و پیشینه تاریخی آن و بحث بومی سازی علوم انتقالی در گذشته و حال، و مقایسه نوع برخورد اروپاییان و مسلمانان با علوم انتقال¬یافته پرداختند و به جریان گفتمانسازی در عرصههای مختلف در کشورمان اشاره کردند. آن چه در ادامه آمده، مشروح سخنان حجتالاسلام و المسلمین سید محمد مرتضوی در افتتاحیه همایش شانزدهم است.

پژوهشگران دانشگاه شریف یک «سیاهچاله ابرپرجرم» کشف کردند
پژوهشگران دانشکده فیزیک دانشگاه صنعتی شریف، موفق شدند یک سیاهچاله ابرپرجرمی را کشف کنند که یک میلیون برابر خورشید جرم دارد.

رایانه کوانتومی جدید با قابلیت افزوده ابداع شد
محققان یک رایانه کوانتومی ابداع کرده اند که عملکرد آن فراتر از اطلاعات دو دویی است و می تواند منابع رایانشی مضاعفی را فراهم کند که تاکنون در دستگاه های کوانتومی فعلی پنهان بوده است.

معاون اقتصادی وزیر امور خارجه: اولویت کشور انتقال دانش مربوط به غذا و دارو است
مشهد- شانزدهمین همایش سالانه - معاون دیپلماسی اقتصادی وزیر امورخارجه گفت: اولویت ما در انتقال دانش، مسایل غذایی، تجهیزات مصرفی پزشکی و برخی داروهای شیمیایی است و دانشجویان ایرانی خارج از کشور می توانند نقش مهمی در این انتقال ایفا کنند

نقش رهبری در رشد علمی و فناوری کشور، نقشی برجسته است
معاون ارتباطات و امور بینالملل دفتر رهبر معظم انقلاب گفت: امروزه جنبشی در مسئله علمی کشور به راه افتاده است و نقش رهبری جمهوری اسلامی ایران در این رشد علمی و فناوری کشور، نقشی برجسته است.
.jpg)
میلیونها دلار صرفهجویی ارزی با ساخت تجهیزات مخابرات نوری در دانشگاه شریف
جمعی از پژوهشگران دانشگاه صنعتی شریف موفق شدند با بومیسازی دانش روز جهان، سیستمهای پیشرفته مخابرات نوری و سوئیچهای شبکه را در شرایط تحریم طراحی و تولید کنند.

آغاز تست های مدل تونل باد هواپیمای جت ۷۲ نفره در دانشگاه صنعتی امیرکبیر
تست های مدل تونل باد هواپیمای جت ۷۲ نفره در آزمایشگاه تونل باد دانا دانشگاه صنعتی امیرکبیر با حضور رئیس سازمان صنایع هوایی و دبیر ستاد توسعه فناوریهای فضایی و حمل و نقل پیشرفته معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری آغاز شد.

نخستین رویداد ملی طراحی و ساخت خودروی پرنده برگزار شد
افتتاحیه نخستین رویداد ملی طراحی و ساخت خودروی پرنده در دانشگاه صنعتی امیرکبیر برگزار شد.

حذف نیترات از منابع آب آشامیدنی
اختراع برگرفته از رساله دکترای دانشآموخته رشته مهندسی شیمیـبیوتکنولوژی دانشکدگان فنی دانشگاه تهران، برای نخستین بار به نام دانشگاه تهران در اداره اختراعات آمریکا به ثبت رسید.

دستاوردی دیگر از محققان؛ طراحی کفش و کفی طبی برای انگشتان پای دیابتی ها
محققان موفق به بررسی اثرات پای انگشت چکشی بر نیروهای وارد بر لیگامنت های انگشتان پای فرد مبتلا به بیماری دیابت پیشرفته شدند که علاوه بر شناسایی نقاط مستعد در ایجاد زخم و آسیبهای بعدی، در آینده بتوان کفش ها و کفی های مخصوص افراد دیابتی را اصولی طراحی کرد.

مصرف پروبیوتیک فراموشی ناشی از استرس را درمان می کند
محققان دانشگاه تهران در یک طرح تحقیقاتی موفق شدند فراموشی ناشی از استرس را با مصرف پروبیوتیکها درمان کنند. همچنین نتایج بهدستآمده نشان میدهد که این روش درمانی میتواند در درمان بیماران مبتلا به نقص عملکردهای شناختی مانند بیماری آلزایمر نیز به کار رود.

طراحی و پیادهسازی سامانه اکتشاف و ردیابی چشمهها و لکههای نفتی با استفاده از تصاویر ماهوارهای
پژوهشگران دانشگاه تهران موفق به طراحی و پیادهسازی سامانه کشف و ردیابی چشمهها و لکههای نفتی در سطح دریاها با استفاده از تصاویر ماهوارهای شدند.

روش جدیدی برای کشف تقلب در تراکنشهای بانکی
محققان دانشکده مهندسی کامپیوتر دانشگاه صنعتی امیرکبیر موفق به کشف تقلب در تراکنشهای بانکی با استفاده از هوش مصنوعی شدند.

تعامل و تقابل فرهنگ و نخبگان
نقش نخبگان در بررسی یکی از ابعاد مهم توسعه، یعنی توسعه فرهنگی و چگونگی تسهیل آن

چرخش نخبگان در ایران و الگوبرداری از کشورهای موفق
چرخش نخبگان در ایران و الگوبرداری از کشورهای موفق مثل چین و هند؛ در راستای تدوین سیاستهای مهاجرت متخصصین که از اولویتهای استراتژیک کشور است.