
بخشی از صحبتهای حجت الاسلام و المسلمین مرتضوی در همایش چهاردهم00 نظر
حجت الاسلام والمسلمین سید ابو محمد مرتضوی
مسئول همایش و رئیس دبیرخانه نهاد نمایندگی مقام معظم رهبری در امور دانشجویان ایرانی خارج از کشور
موضوع سخنرانی: نگاهی به اهداف نشست ها و همایش های نهاد
رسالت «نهاد» در حوزه دانشجویان ایرانی خارج از کشور این است که عرصه های فرهنگی، اجتماعی، صنفی و سیاسی را مورد بررسی و ارزیابی قرار داده و نسبت به رفع مشکلات مربوطه، اقدام لازم را به عمل اورده و در حل انها، نهایت تلاش خود را انجام دهد. در این راستا، با استفاده از تعطیلات تابستان و ژانویه و فرصت حضور دانشجویان در داخل کشور، تاکنون بالغ بر ۲۵ همایش برگزار گردیده است. هر کدام از همایشها بنا به اقتضاء مقطع زمانی، موضوعات متناسب را به بحث گذاشته است. نهاد در سال های اخیر، به مناسبت «چهلمین سال پیروزی انقلاب و صدور بیانیه گام دوم انقلاب اسلامی» همایش های خود را معطوف به ان برگزار نموده است.
چهاردهمین همایش سالانه نیز با همان رویکرد و با عنوان « بیانیه گام دوم انقلاب اسلامی ؛ جامعه پردازی و تمدن سازی؛ وظایف، رسالت ها و موانع» شکل گرفت؛ اما با توجه به شرایط کنونی که بر اثر شیوع ویروس کوید – ۱۹ پیش امده، ناگزیر این همایش به شکل حضوری و مجازی انجام گرفت.
این همایش با دو پیش نشست و با حضور اندیشمندان و صاحبنظران این عرصه، کار خود را اغاز کرد. در این دو پیش نشست، موضوعات پیشنهادی نهاد مورد بحث و بررسی قرار گرفت و شرکت کنندگان در جلسه، نظرات خود را ارائه کردند؛ نقطه نظرات اساتید محترم درباره چگونگی برگزاری همایش نیز اتخاذ گردید و در نهایت این همایش، در دانشگاه صدا و سیما به صورت وبینار و با حضور محدود برخی از دانشجویان برگزار شد .
هدف همایش اگرچه تبیین برخی از موضوعات بیانیه گام دوم انقلاب اسلامی بود؛ اما در عین حال نهاد خود را ملزم میدید بعضی از دغدغههای دانشجویان را نیز پوشش دهد؛ لذا سه عرصه در دستور کار قرار گرفت؛ ۱- «علم و فناوری» : در این حوزه مقرر شد وضعیت کنونی علم و فناوری در کشور مورد بحث و بررسی قرار گیرد تا یکی از ارکان شکل گیری تمدن اسلامی، چهره خود را در مقطع فعلی به نمایش بگذارد .
۲- «اقتصاد» : بررسی وضعیت اقتصاد در زمان حال و اینده کشور که یکی از زمینههای مهم تمدن نوین اسلامی به شمار میرود، جزء محورهای اساسی این همایش میباشد.
۳- «حکمرانی» : اهمیت حکمرانی برکسی پوشیده نیست و لذا تقدم و اهمیت آن، روشن و بدیهی میباشد و ضرورت داشت مورد ارزیابی واقع شود و عیار نظام در تهیه مقدمات تمدن نوین اسلامی مشخص گردد.
لازم به ذکر است یکی از برنامههایی که در کلیه نشستها اجرا میشود، مربوط به حوزه صنفی میباشد که با حضور نمایندگان محترم وزارت علوم تحقیقات و فناوری، وزارت بهداشت درمان و اموزش پزشکی، وزارت امور خارجه، سازمان فرهنگ و ارتباطات و معاونت علمی فناوری رئیس جمهور تشکیل میشود تا با تبیین مقررات، پرسشهای دانشجویان مطرح و پاسخ داده شود. بر اساس ارزیابی نهاد از شرکت کنندگان، همایش با موفقیت همراه بوده است.
نشریه پیش رو منعکس کننده مطالب مطروحه در همایش میباشد که امید است انشاالله مفید واقع شود، اما در عین حال مقالات، سخنرانیها و مصاحبهها در قالب کتاب، به یاری خداوند متعال منتشر خواهد شد .
در اینجا وظیفه خود میدانم از همکاران عزیزم در دبیرخانه نهاد، صمیمانه تقدیر نموده و همچنین از برادر گرامی جناب اقای دکتر خرمشاد که زحمت دبیری علمی همایش را به عهده داشتند، سپاسگزاری نمایم .
نظرات ( 0 )