دکتر ملکی: شبکه جهانی جام جم، شبکه شما ایرانیان خارج از کشور است.

دکتر ملکی در هفدهمین همایش سالانه اساتید و دانشجویان ایرانی خارج از کشور، پس از معرفی ظرفیت‌های شبکه جام جم، خطاب به دانشجویان ایرانی خارج از کشور گفت: شبکه جهانی جام جم، شبکه خود شما است. شبکه‌ی ایرانیان خارج کشور و دانشجویان ایرانی خارج کشور است.

دکتر ملکی در ابتدای صحبت‌های خود با اشاره به اینکه به دنبال فرصتی بوده که با دانشجویان ایرانی خارج از کشور بصورت مستقیم صحبت کند گفت:

بنده چند نکته را خدمت شما عرض می‌کنم در فرصتی که در اختیار من قرار داده شده ببینیم که چه تعامل و چه همکاری را بین شبکه‌ی جهانی جام‌جهانی و رسانه‌ی ملی با دانشجویان ایرانی خارج کشور میتوان فراهم کرد. قبلا از محضر بزرگوار و اندیشمند جناب حاج آقای مرتضوی و حاج آقای نظام‌زاده در شبکه جهانی جام جم استفاده کردیم و تشریف آوردند و رهنمودهای خودشون را نسبت به این که در حوزه‌ی ایرانیان خارج از کشور و کارهایی که میتوان برای آنها انجام داد ارائه داده‌اند ولی در این جمع که باز از نزدیک با خودِ شما بزرگواران صحبت بکنیم قطعا آثار مثبتی را خواهد داشت.

نکته‌ی اولی که می‌خواستم عرض بکنم این هست که به هر حال مهاجرت در زندگی بشر و پیشرفت علوم و به‌وجودآمدن تمدن‌ها همیشه بوده و از قرون گذشته همیشه مبدع آثار و نتایج بسیار مثبتی بوده، یعنی مهاجرت به عنوان پدیده‌ی مثبت به عنوان یک حرکت تحول آفرین و حرکتی که به سمت پیشرفت بوده مورد توجه بود. در اسلام هم این مساله مورد توجه خاص قرار گرفته یعنی ما می‌بینیم که مبدا تحول در تاریخ اسلام میشود مهاجرت حضرت رسول صلوات‌الله‌علیه به مدینه در صورتی که مبدا تاریخ خیلی از ادیان دیگر و خیلی از کشورها، خب چیزهای دیگری هست. این نشان دهنده‌ی اهمیت مهاجرت در دین مبین اسلام است یعنی ما می‌بینیم که حضرت رسول صلوات الله علیه با مهاجرت، بنیان‌های دین اسلام و تحکیم کنند و در جهت تقویت مبانی دین حرکت می‌کنند و بعد از آن هم بارها تاکید داشتند در این موضوع که مهاجرت مساله‌ی بسیار مهم هست به خصوص برای کسب علم، تا جایی که فرمودند اطلب العلم و لو بالصین. قطعا می‌دانستند که چین در آن زمان و با امکانات آن زمان شاید جایی دست نیافتنی برای خیلی‌ها باشد ولی برای اینکه تاکید کنند که در بحث کسب علم باید تلاش کرد، جنین موضوعی را مطرح فرمودند. یا مثلا  در ابتدای اسلام شرطی که با بعضی از اسرای مشرکین گذاشته میشود این است اگر شما یک تعدادی از مسلمان‌ها را باسواد کردید آزاد می‌شوید. تاکید بر این است که علم و دانش انسانی علم و دانشی که در جهت مسیر پیشرفت است را فرا بگیرید حکمت و دانش و دانش، گمشده‌ی مومن هست و در هر جای دنیا که شد، آن را پیدا کنید و مورد استفاده قرار دهید که تاکید قرآن هم هست.

رسانه‌ی ملی شبکه‌ی جهانی جام جم و تمامی رسانه‌ها بایستی نگاه متفاوتی به مهاجرت در پیش بگیرند یعنی مهاجرت را به عنوان یک امر منفی در نظر نگیرند. متاسفانه چیزی که من می‌بینم این ‌است که خیلی‌ها مهاجرت ایرانیان به خارج کشور را به طور کلی مثبت نگاه نمی‌کنند. وقتی که صحبت از ایرانی خارج کشور میشود و شاید دانشجوی ایرانی خارج کشور هم جزو آن باشد خب شاید تصور بشود که این نوع افراد دلبستگی کمتری به انقلاب و جمهوری اسلامی ایران و یا به مبانی دینی دارند. باید این نگاه منفی را اصلاح بکنیم.

نکته‌ی دوم که می‌خواستم عرض بکنم این است که خب کاری که شما عزیزان و سایر دانشجویان خارج از کشور انجام دادید واقعا یک مجاهدت و کار ارزشمندی است که در شرایط فعلی که دشمن از طریق جنگ شناختی و از طریق جنگ روانی دارد کار می‌کند که در داخل کشورمان لطمه‌ی خودش را به جمهوری اسلامی ایران بزند، شما بزرگواران تلاش‌تان بر این است که بروید و پس از کسب علم به کشور خودتان خدمت بکنید. همان طورکه بر اساس آیات و روایات، علم و دانش یک هدیه‌ی خداوندی است، شما هم قطعا این هدیه‌ی ارزشمند که علم و دانش هست را در کشورهای مختلف به کسب کنید و به عنوان سوغات برای کشورتان بیاورید و علم خودتان را انشاالله در آینده با مردم کشورمان به اشتراک بگذارید.

کدیر شبکه جهانی جام جم در بخش سوم صحبت‌های خود به ارائه مستنداتی درباره جنگ شناختی و جنگ روانی دشمنان ایران اسلامی در فضای رسانه پرداخت و گفت:

نکته‌ی سومی که می‌خواهم عرض کنم همان ادامه‌ی بحث جنگ روانی و جنگ شناختی هست. تلاشی که توسط غرب دارد صورت می‌گیرد این است که یک چهره‌ی منفی از ایران و از نظام جمهوری اسلامی ایران و از اسلام را به دنیا نشان بدهند تا کاری کنند که گرایش به دین کم بشود. تلاشی که غربی‌ها دارند این است که به هر شکل ممکن زمینه را برای از بین بردن وجهه‌ی رحمانی دین اسلام وجهه‌ی صلح‌طلب جمهوری اسلامی ایران فراهم بکنند. فیلم‌ها و سریال‌ها و مستندها و بازی‌های رایانه‌ای فراوانی ساختند که وجهه ایران و اسلام را خراب بکنند. لیست بلندی است که اگر فقط بعضی از آنها را عرض کنم می‌بینید که آنها چه تلاشی انجام میدهند و ما چه غفلتی داریم انجام. از سال هزار و نهصد و هشتاد و نه من شروع می‌کنم که البته قبل از آن هم بوده. فیلم‌ها، سریال هاو یا بازی‌هایی که اینجا عرض می‌کنم فقط نگاهش نگاه ایران‌هراسی است، نگاه اسلام هراسی نیست چون که تعداد اینقدر زیاد می‌شد که وقت نمیشد همه را عرض کنم اما شمارش کردم هزار و صد فیلم و سریال و مستند و بازی رایانه‌ای در حوزه‌ی اسلام اسلام‌هراسی و ایران‌هراسی میشود. 1991؛ سینمایی بدون دخترم هرگز. در سال 1997 سینمایی سجود. سال 1998 بازی جنگ شهری. در سال 1999 تا 2002 مستند سفر به انتهای زمین. در سال 2001 تا 2014 سریال بیست و چهار که چندین قسمت از این سریال مربوط به ایران و تروریست نشان دادن ایران است و مثال‌هایی از این دست. من فکر می‌کنم که ما در این زمینه غفلت کردیم و آنها هم تلاش کردند برای اینکه جمهوری اسلامی ایران را کشور بی‌فرهنگ و محور شرارت و مرتجع و خشونت‌طلب و ضدزن و نفرت‌پراکن، بزرگترین تهدید برای همسایگانش و تهدیدی برای صلح جهانی نشان دهند. این ها را مطرح می‌کنند تا اگر یک خارجی خواست به ایران بیاید، با ترس و لرز بیاید. من یک نمونه از این‌ها را عرض کنم. آنتونی بوردین، مجری و برنامه‌ساز آمریکایی بعد از برگشت از سفرش به ایران، در مصاحبه‌ای با فرید زکریا گفت: سفر به ایران تجربه‌ی فوق‌العاده بود آن چه ما در داخل ایران دیدیم تاثیرگذار، شگفت‌انگیز، الهام‌بخش و کاملا متفاوت از چیزی است که خارج از ایران از نگاه ژیوپلیتیک و با خواندن اخبار در ذهن خودمان داشتیم. شاید برای ما به خاطر اینکه در داخل کشورمان هستیم و بعضی از مشکلات را می‌بینیم پیشرفت‌ها خیلی قابل دیدن نباشد ولی واقعا برای کسی که از خارج می‌آید، وقتی که تهران،اصفهان یا همین مشهد را می‌بیند متوجه میشود پل‌ها تونل‌ها ساختمان‌ها و خیلی امکانات دیگری که وجود دارد را به خوبی میبیند. یکی از این گردشگران میگفت علاقه‌ی مردم ایران به علم و به خصوص زنان عالم ایرانی من را متعجب کرده که من به عنوان دکترای فلسفه به ادیان، سنت‌ها و جریان‌های مذهبی و مسایل فلسفی و نقش زن در جهان اسلام علاقه‌مند بودم و تحت تاثیر کلیشه‌های ذهنی قبلی، زن مسلمان را به عنوان موجودی با تفکر محدود در فضای بسته تصور می‌کردم ولی اینطور نیست و زن ایرانی مانند مرد در زندگی، جامعه و مدیریت کشورش نقش مهمی را ایفا می‌کند. زنان در دانشگاه تحصیل کرده و به مقام‌های بالایی می‌رسند و باید بگویم که در ایران احساس راحتی می‌کردند.

اینها چیزهایی است که خیلی‌ها به آن اعتراف کردند و ما متاسفانه منعکس نکردیم که انشاالله سعی کنیم این کار را انجام بدهیم.

ملکی در ادامه با اشاره به موضوع انتقال علم و فناوری و به کشور و بومی سازی آن افزود:

نکته‌ی چهارمی که می‌خواستم عرض بکنم این است که یکی از انتظاراتی که وجود دارد این است که شما به عنوان سفرای فرهنگی جمهوری اسلامی ایران، این تصور و این تلقی که در دنیا به وجود آمده را اصلاح بفرمایید به خصوص وجه علمی که شما دارید میتواند خیلی در اصلاح این بحث تاثیرگذار باشد. شما می‌توانید به عنوان ظرفیت‌هایی در حوزه‌ی دیپلماسی عمومی کشورمان موثر باشید و امکان انتقال فناوری را فراهم آورید. بنده یک زمانی در بخش تحقیق و تفسیر خبر سازمان تاکید می‌کردم بر اینکه ما باید برای انتقال علم و فناوری و بومی کردن آنها ابزاری پیدا کنیم. الان شما میتوانید این امکان را به خوبی به وجود بیاورید و زمینه‌ی همکاری‌های علمی با خیلی از کشورها را ایجاد. زمینه‌ی سرمایه‌گذاری خارجی و زمینه‌ی سرمایه‌گذاری ایرانی داخل کشور بوجود بیاورید. تنها کافی است در بخشی از فرصتتان در خارج کشور که هستید را بروید با شرکت‌ها صحبت کنید. براساس قانون سرمایه‌گذاری خارجی مصوب سال هزار و سیصد و هشتاد و یک ایرانیان خارج کشور می‌توانند به مثابه سرمایه‌گذار خارجی، اینجا سرمایه‌گذاری کنند. از معافیت‌های مالیاتی و خیلی امتیازات دیگه‌ای که هست استفاده کنند.

معرفی چهره‌ی واقعی ایران و نظام جمهوری اسلامی ایران به دنیا، معرفی زیبایی‌های ایران، ظرفیت‌های گردشگری‌مان در حوزه‌ی تفریحی، حوزه‌ی زیارتی، حوزه‌ی گردشگری و حوزه‌ی سلامت. در اینها این امکان وجود دارد که ما یک تفاهم‌نامه‌ای با وزارت میراث فرهنگی داشتیم که در همین زمینه بتوانیم از ظرفیت ایرانیان خارج از کشور استفاده بکنیم و اینکه شما تبدیل بشوید به ظرفیتی برای مدیریت در آینده‌ی کشورمون انشالله.

مدیر شبکه جهانی جام جم بخش پایانی صحبت‌های خود را به معرفی ظرفیت‌های شبکه برای دانشجویان و ایرانیان خارج از کشور اختصاص داد و گفت:

نکته‌ی پنجم و آخر بنده که می‌خواهم خدمت‌تان عرض کنم این است که شما روی شبکه جهانی جام جم خیلی حساب کنید. شبکه جهانی جام جم، شبکه خود شما است. شبکه‌ی ایرانیان خارج کشور و دانشجویان ایرانی خارج کشور است. من به شما قول میدم اگر تولیدات شما به اندازه‌ای باشد که ما بتوانیم با آنها جدول پخش را کامل کنیم، خودمان هیچ برنامه‌ای تولید نمی‌کنیم و فقط از تولیدات شما استفاده میکنیم. بنابراین ما آمادگی داریم که ویدیوهایی که شما از مراسم‌ها و همایش‌های دانشجویی و جشن فارغ‌التحصیلی می‌گیرید، همچنین گعده ها و شب شعرها و مشاوره‌ها و سایر فیلم هایی که میفرستید را در شبکه‌ پخش کنیم. همچنین از هنرهای شخصی مثل خوانندگی و نوازندگی و امثالهم. بعضی‌ها مداح‌های خوبی هستند مثل همین اتفاق عجیبی که امسال افتاد و ما یک فراخوان دادیم که ایرانی‌های خارج از کشور فیلم هایشان را مراسم عزاداری محرم را بفرستند و شاید نزدیک پانصد ششصد کار خیلی خوب سینه زنی و عزاداری حضرت اباعبدالله الحسین علیه السلام برای ما از طرف ایرانیان رسید. اگر از خودتون و یا بقیه‌ی ایرانیان خارج کشور افراد نخبه و فرهیخته‌ای هستند که قابلیت تبدیل شدن به‌ چهره‌ای هستند که ما مستند پرتره از آنها بسازیم را به ما معرفی کنید. ما الان مستند مسیر را داریم که مستند خوب و اثرگذاری هست در شبکه‌های داخلی هم آن را پخش می‌کنند که در مورد همین افراد اثرگذار است. اگر مایل بودید تصاویر جلسه‌ی دفاع از پایان‌نامه‌های خودتون را برای ما بفرستید که در شبکه‌ی جهانی جام جم پخش بکنیم. ما الان در داخل کشور یه کاری را شروع کردیم به نام پاناسه که پایان‌نامه‌های دانشجویی را در سه دقیقه پخش می‌کنیم. ما آمادگی داریم تا امکان حضور شما در برنامه‌های شبکه جام جم را فراهم کنیم و دوستانی که در خارج از ایران هنوز هستند و هر موقع تشریف میارن بیان در برنامه‌های زنده‌ی شبکه‌ی جام جم و از حضورشون استفاده بکنیم. ما در برنامه‌ی مشاور، این آمادگی را داریم که به مطالبات و درخواست های شما از مسئولین بپردازیم. الان با افتخار میگویم که چیزی بیشتر از صد خبرنگار افتخاری در شبکه‌ی جهانی جام جم از بین ایرانیان خارج کشور دارن با ما همکاری می‌کنند که عرض کردم در محرم برامون خیلی از برنامه‌هاشون را ارسال کردند. انتظار من این است که شما هم انشاالله کمک بکنید و برای ما تولید اثر کنید.

شبکه‌ی جهانی جام جم را رابط بین مشکلات خودتان با دستگاه‌های مسئول بدانید. ما با وزارت خارجه به تفاهم رسیدیم و هر موقع خواستید بگویید سفیر یا سرکنسول یک کشور را به برنامه دعوت بکنیم و به صورت زنده مشکلاتتان را مطرح کنید. من خدمت حاج آقای نظام‌زاده هم که تشریف آورده بودند شبکه عرض کردم خاطرم هست که یک بار سفرا آمده بودند دفتر من و صحبت می‌کردیم. تقریبا سی نفر از سفرا بودند و خیلی تاکید داشتند بر اینکه ما تعامل و همکاری خیلی‌خوبی با ایرانی‌های خارج کشور داریم بعد یکی از همین سفرا که دل پری از بعضی از مسائل داشت، آمد گفت آقا اصلا امکان دست یافتن به سفیر وجود ندارد و این دترسی خیلی سخت است. خب ما می‌خواهیم این را بشکنیم. برای چه باید سفیر و سرکنسول و رایزن فرهنگی دست نیافتنی بشوند؟ اینها برای این رفته‌اند که بشود به آنها دسترسی داشت و با آنها صحبت کرد و مشکلات را در میان گذاشت و این را ما انشاالله در برنامه ما خودمان بررسی خواهیم کرد. خیلی خوشحال شدم از اینکه در خدمت شما بودم.

یک صلوات بفرستید.

مشاهده بیشتر

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا