خبرها و گزارش هاهمایش سالانه اساتید و دانشجویان ایرانی خارج از کشور

گزارش جلسه «پیش‌نشست» هفدهمین همایش سالانه

به گزارش نهادایران، روز چهارشنبه هفتم تیر ماه، جلسه پیش‌نشست هفدهمین همایش سالانه اساتید و دانشجویان ایرانی خارج از کشور برگزار شد.

در این جلسه که جمعی از اندیشمندان از جمله: نمایندگان مقام معظم رهبری(مدظله) در امور دانشجویان ایرانی خارج از کشور، قائم مقان معاونت بین الملل دفتر مقام معظم رهبری، رئیس مرکز الگوی اسلامی ایرانی پیشرفت، رئیس شبکه جهانی جام جم، نمایندگان وزارت امور خارجه، وزارت بهداشت، شورای عالی انقلاب فرهنگی، شورای عالی ایرانیان خارج از کشور، بانک مرکزی جمهوری اسلامی ایران، اعضای هیئت علمی دانشگاه‌ها، مدیر رصدخانه ملی مهاجرت حضور داشتند، نظرات و پیشنهادهای متنوعی درباره موضوعات همایش بیان شد.

در ابتدای برنامه، حجت الاسلام و المسلمین مرتضوی؛ رئیس دبیرخانه نهاد نمایندگی ضمن تسلیت ایام شهادت حضرت مسلم و و آرزوی درک زیارت روز عرفه، به بیان اهداف همایش هفدهم پرداخت و گفت:

هفدهمین همایش سالانه با عنوان «ایران، ایرانیان خارج از کشور دستاوردها و فرصت‌ها» برگزار خواهد شد.

رئیس دبیرخانه نهاد در ادامه افزود: بدیهی است که هدف فعالیت‌های نهاد، تحصیلکرده‌های ایرانی خارج از کشور بوده ولی با توجه به شرایط و اتفاقات پیش آمده در طول سال‌های گذشته، ضمن حفظ هدف اصلی، با استفاده از این فرصت و این بستر در نظر داریم پیام نظام و کشور را به هموطنان عزیز اعلام کنیم که ایرانیان در هر کجا که باشند و در هر کجا که هستند در کانون توجه قرار دارند.

به همین خاطر این راهبرد را در کلیه‌ی برنامه‌ها حفظ و بر آن پافشاری خواهیم کرد تا آنجا که این ایده تبدیل به ایده و گفتمان ملی شود.

در ادامه این نشست، دکتر مسعود شادنام، دبیر علمی همایش، به شکل برگزاری همایش اشاره کرد و اظهار داشت: همایش به صورت سخنرانی و میزگرد خواهد بود و مهمترین قسمت، برنامه‌ی میزگرد هست که در نظر داریم در این دو و نیم روز، پنج میز گرد داشته باشیم.

محور همه میزگردها حول و حوش ایرانیان خارج از کشور تنظیم شده و هر کدام تمرکز متفاوتی دارند و تعدادی از دوستان بصورت حضوری و بعضی هم به صورت مجازی در این میزگردها شرکت خواهند داشت.

شادنام با اشاره به موضوع میزگردها گفت: محوریت میزگرد را میتوان در پنج موضوع پیش برد؛

اول، ایرانیانی که تازه به کشور برگشتند و با شوک فرهنگی مواجه شدند و هنوز معلوم نیست که می‌مانند یا می‌روند، دوم ایرانیانی که برگشتند اما به هر دلیل نمی‌خواهند بمانند و دوباره به خارج از کشور میروند، سوم ایرانیانی که برگشتند و ماندگار شدند، چهارم ایرانیانی که خارج از کشور هستند و قصد بازگشت دارند و پنجم ایرانیانی که خارج هستند و به هر دلیل قصد بازگشت ندارند.

پس از صحبت های دبیر علمی همایش، مدعوین به بیان نظرات و پیشنهادات خود پرداختند. بررسی امکان ایجاد استفاده از نیروی جوان و متخصص در دانش بنیان‌ها و امور پژوهشی، برنامه‌ریزی و سازماندهی برای جذب ایرانیان خارج از کشور، استفاده از رسانه در ارئه تصویر درست از داخل کشور برای ایرانیان خارج از کشور و تلاش برای جذب قشر خاکستری از طریق وسایل ارتباط جمعی، عدم نگاه امنیتی به تحصیلکرده‌های خارج از کشور و دعوت از نمایندگان نهادهای اطلاعاتی جهت حضور در همایش و شنیدن مشکلات ایرانیانی که به کشور بازگشته‌اند، بررسی مساله‌ی مشارکت ایرانیان خارج از کشور در پیشرفت کشور، بررسی مشکلاتی که برای ایرانیان دو تابعیتی در ورود به کشور ایجاد می‌شود، آسیب‌شناسی مسائل ایرانیان خارج از کشور و ارائه راهکار برای ایشان و همچنین مستندسازی و جمع آوری مطالب مطرح شده در همایش از جمله نکات و پیشنهاداتی بود که توسط شرکت کنندگان در پیش‌نشست مطرح شد.

در پایان جلسه نیز نماینده وازرت امور خارجه به ذکر یکی از فواید همایش سال گذشته در ارتباط با امور ایرانیان خارج از کشور پرداخت و گفت: ما از همایش پارسال شما یعنی همایش شانزدهم در مشهد این بهره‌برداری را کردیم که با تعدادی از دانشجوهای حوزه‌ی آمریکا و کانادا ارتباطاتی  گرفتیم و الان برای حل یک سلسه از مسایل سیاست خارجی کشور داریم از این بچه‌ها استفاده می‌کنیم.

لازم به ذکر است که مشروح کامل صحبت‌های شرکت کنندگان در این پیش‌نشست، در قالب نشریه، منتشر خواهد شد.

در ادامه عکس‌هایی از پیش‌نشست هفدهمین همایش سالانه را ملاحظه خواهید کرد.

 

 

مشاهده بیشتر

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

همچنین ببینید
بستن
دکمه بازگشت به بالا