دانشجوی دکترای روابط بین‌الملل از افغانستان: نقش دنیای اسلام در حمایت از غزه، مسئله جدی و مهمی است

نقش دنیای اسلام در حمایت از غزه

شیر احمد سعیدی، دانشجوی دکترای روابط بین‌الملل دانشگاه خوارزمی از کشور افغانستان، از جمله افرادی بود در همایش «همصدا با غزه» به نمایندگی از دانشجویان افغانستانی شاغل به تحصیل در ایران، به ایراد صحبت پرداخت.

سعیدی ضمن تشکر از برگزار کنندگان همایش، اظهار داشت:

دوستان در مورد ابعاد مختلف این جنگ و این تهاجم صحبت کردند. در ابعاد بین‌المللی، روحی و فرهنگی، بنده فقط به چند نکته اشاره می‌کنم و به عنوان کسی که ۴۰ سال در جنگ بزرگ شدم و زندگی کردم و جنگ و خون و کشته شدن آدم‌ها را دیدم، وقتی که به تهاجم اسرائیل به غزه نگاه می‌کنیم خب قاعدتا این را متفاوت‌تر از هر جنگی، تجاوزی و حمله‌ای می‌بینیم. چون این جنگ بدون قاعده و بدون هیچ نوع اصولی در حال وقوع است. بر کودکان و زنان بدون سلاح، خانواده‌های بدون امکانات و بدون هیچگونه دفاعی از خودشان حمله می کنند. آنچه در غزه امروز می‌گذرد برای ماهایی که ۴۰ سال جنگ را در افغانستان تجربه کردیم شوک آور و حیرت آور است. من به چند نکته اشاره می‌کنم که در این برنامه کمتر به آن اشاره شد. طبیعی است که در جنگ کشتار اتفاق می‌افتد اما آنچه که اسرائیل در غزه انجام می‌دهد در هیچ قوانین و هیچ اصولی نهفته نیست و در هیچ جایی از جنگ‌های دنیا چنین تهاجمی و چنین جنایتی اتفاق نیفتاده است اما مسئله این است که خب آن‌ها کار خودشان را با تمام قدرت انجام می‌دهند اما این سمت ماجرا که کشورهای اسلامی قرار دارند و جهان اسلام حضور دارند چه کار می‌کنند؟

مسئله‌ی خیلی جدی و مهم، نقش دنیای اسلام در حمایت از غزه و در حمایت از اطفال بی‌گناه غزه است. یکی از مسائلی که خیلی واضح شد در این یک ماه گذشته این بود که یک بلوک‌بندی جدیدی در خاورمیانه شکل گرفت و چهره‌های مسخ شده‌ای که تا دیروز رهبری جهان اسلام را ادعا کردند و ادعای رهبری جهان اسلام را داشتند، در این ۳۰ روز واقعاً این چهره‌ها آشکار و شناخته شدند و مشخص شد که این چهره‌های مسخ شده حتی در بدترین شرایط حتی در تهاجم جهانی علیه غزه هم سکوت کرده‌اند و صدایی از آنها بلند نمی شود و ادعای دروغین جهان رهبری جهان اسلام توسط این چهره‌ها یک امر دروغ و غیرممکن است.

یک نکته دیگری که این جنگ مشخص ساخت این بود که جنگ در غزه فقط جنگ جغرافیا نیست فقط جنگ بین اسرائیل و فلسطین نیست. این جنگ حوزه دو تمدن را هم مشخص کرد. جنگ تمدن است جنگ یک جهان با یک جهان، جنگ یک ایدئولوژی با یک ایدئولوژی دیگر است. لیبرالیسمی که نقاب خیلی زیبا پوشیده بود و ۱۰۰ سال بر جهان حاکمیت کرد و مدام مطرح می‌کرد که ما انسان مدار هستیم و حقوق بشر را رعایت می‌کنیم، حقوق زن‌ها و اطفال و کودکان را مدنظر می‌گیریم و در تمام گوشه دنیا گزارشگر حقوق بشر می‌فرستادند، امروز در این جنگ مشخص کردند که این چهره و نقاب یک نقاب دروغین بود و این جنگ تمدنی بین لیبرالیسم و جهان اسلام واقعا خودش را در غزه ظاهر کرد و به نمایش گذاشت.

نکته دیگری که خیلی در این جنگ مشخص شد این بود که اشغالگری به عنوان یک قدرت و اشغالگران به عنوان یک قدرت‌های بزرگ در دنیا تا دیروز مدام به گوش مردم دنیا می‌رسانند که بزرگتر و قدرتمندتر و توانمندتر از ما کسی دیگری نیست، اما جنگ غزه نشان داد که این تابو شکسته شده و ایمان قوی و باور قوی به اندیشه اسلامی و به تفکر اسلامی و به جغرافیای اسلامی می‌تواند بر این نوع از اشغالگری و قدرت نمایی غربی پیروز شود. طبیعی است که کشتاری که در غزه صورت می‌گیرد در کنار اینکه جنگ بین دو تا تمدن است جنگ استقلال طلبی و آزادی است. در هر گوشه‌ای از دنیا چه در افغانستان چه در پاکستان چه در ایران یا چه در هر کشور دیگری برای استقلال طلبی باید هزینه پرداخت. و هزینه‌های استقلال طلبی همین‌هایی است که ما در غزه می‌بینیم اما این بدترین نوع پرداخت این هزینه‌هاست که مردم غزه پرداخت می کنند.  ولی انشاالله نتیجه این جهادی که در غزه اتفاق افتاده و این مقاومتی که ایجاد شده و شکل گرفته پیروزی و استقلال غزه و رو سیاهی یک رژیم غاصبی است که بیش از ۷۰ سال است که بر مردم غزه ظلم روا داشته است.

یکی از موارد خیلی مهمی که در این جنگ در روزهای اول مطرح بود این که رسانه‌هایی که از جبهه مقاومت و حوزه مقاومت فعالیت می‌کردند کمتر گزارش‌هایی را مرتبط به موضوع مطرح می‌کردند. من به شخصه متوجه شدم که رسانه به اندازه خود این جنگ مهم است. به هر اندازه‌ای که رسانه‌ها بیشتر فعالیت کنند بخش عمده از این بار جنگ را در واقع به دوش می‌ کشند و  یک بخش عمده‌ای از مسئولیت جبهه مقاومت را می‌توانند متقبل شوند و به عهده بگیرند.

خیلی ممنون تشکر از شما و تشکر از دست اندرکار این برنامه.

نمایش بیشتر

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا