وزیر ارتباطات: ایجاد محدودیت در برخی پلتفرمها بر اساس تشخیص مراجع ذیصلاح بود
وزیر ارتباطات تاکید کرد که برداشته شدن محدودیت پلتفرمهای محدود شده در روزهای اخیر، بر عهده مرجعی است که محدود شدن را به ما ابلاغ کرده است.
به گزارش نهادایران، عیسی زارعپور در حاشیه جلسه امروز هیئت دولت در جمع خبرنگاران در پاسخ به پرسشی درباره برداشته شدن فیلترینگ اینستاگرام و واتساپ اظهار کرد: همانطوری که قبلاً هم مراجع ذیصلاح مصاحبه کردند و گفتند برخی از پلتفرمهای عمدتاً آمریکایی در این مدت در اغتشاشات نقش سازماندهی داشتند و موجب واردآمدن خسارات زیادی به مردم شدند و بستری برای اغتشاشات شده بودند که بنا به صلاحدید مراجع ذیصلاح محدودیتهایی روی برخی پلتفرمها اعمال شده است.
وی افزود: طبیعتاً برداشته شدن این محدودیتها به تشخیص همان مراجعی است که این محدودیتها را به ما ابلاغ کردهاند.
وزیر ارتباطات یادآور شد: آنچه که مهم است این است که ما در این ایام تلاش میکنیم که مشکلات موجود سرراه کسبوکارهای مردم برای کار عادی و روزمره را برطرف کنیم و داریم ظرفیتهای لازم را در پلتفرمهای داخلی فراهم میکنیم تا در شرایط فعلی که این محدودیتها به وجود آمده است مردم برای برقراری ارتباطات و کسبوکار خود به مشکل برنخورند.
زارعپور تاکید کرد: همچنانکه کسبوکارهای فیزیکی در این مدت آسیب دیدند و مجبور بودند زودتر تعطیل کنند و دیرتر باز کنند و خساراتی به آنها وارد شد، هزینه خساراتی که به مردم چه در فضای فیزیکی و چه مجازی وارد شده است مستقیماً متوجه کسانی است که این اغتشاشات و آشوبها را به وجود آوردند و باید پاسخگو باشند.
وی ادامه داد: تا وقتی که این پلتفرمها بستر آشوب و اغتشاش و خسارت زدن به مردم باشند طبیعتاً این محدودیت ممکن است ادامه پیدا کند که مرجع تشخیص آن من نیستم و نهادهای ذیصلاح هستند.
وزیر ارتباطات در پاسخ به این پرسش که واکنش وی به اینکه آمریکا بر آمادهسازی اینترنت ماهوارهای برای ایران اشاره کرده چیست، اظهار کرد: اهداف آنان روشن است که آمریکاییها هیچوقت در چهل سال گذشته دنبال منافع جمهوری اسلامی و مردم عزیز کشور نبودند و در هر برههای هر اقدامی که از دستشان برآمده برای ضربه زدن به مردم انجام دادهاند و این اقدام را هم در همین راستا میبینیم.
وی تصریح کرد: من پیش از این هم عرض کردم که هر اپراتور ارائه دهنده خدمات اینترنت ماهوارهای که قانون جمهوری اسلامی ایران را براساس قواعدی که اتحادیه بینالمللی مخابرات دارد و طی آن حقوق سرزمینی باید به رسمیت شناخته شود، فعالیت کند، ما دست او را میفشاریم.
زارعپور یادآور شد: حدود ۱۰ درصد از روستاهایمان که عمدتاً در مناطق کوهستانی هستند به اینترنت دسترسی ندارند و رساندن زیرساختهای ارتباطی با سختی دارد انجام میشود و هر اپراتور خدمات ماهوارهای که قانون جمهوری اسلامی را رعایت کند مورد استقبال ما خواهد بود تا مخصوصاً در جاهایی که ما زیرساخت نداریم بیاید و سرویس دهد.
وی در پاسخ به این پرسش که گفته میشود شورایعالی فضای مجازی فیلترینگ اینستاگرام را همیشگی دانسته است، تصریح کرد: شورای عالی فضای مجازی در این مدت اساساً جلسهای نداشته است و گفتم که تصمیمگیری درباره ادامه فیلترینگ با مراجع ذیصلاح است.
وزیر ارتباطات اظهار کرد: پیشنهاد میکنم که کاسبان در کسبوکار خود روی پلتفرمهایی که پایبند به قوانین جمهوری اسلامی نیستند سرمایهگذاری نکنند. هرچند که حتی مجدداً این پلتفرمها باز شود. میبینید که در هر بزنگاهی آن مسئولیتهای بینالمللی خود را هم ایفا نمیکنند و طبیعتاً ممکن است با محدودیتهایی روبهرو شوند.
زارعپور تاکید کرد: پلتفرمهای داخلی هم ظرفیتهای خوبی دارند و ما در این مدت شبانهروز مشغول هستیم تا ظرفیتهای فنی لازم را برای پلتفرمهایی که میتوانند مشکل مردم را در این بخشها حل کنند فراهم کنیم که قابلیتهای خیلی خوب و مزیتهای رقابتی خوبی هم دارند.
زارعپور در پاسخ به پرسشی درباره علت کندی خدماتدهی پیامرسانهای داخلی در روزهای اخیر، اظهار کرد: این پیامرسانها با حجم بالایی از درخواستها مواجه شدند که ترافیک برخی از آنها را چهار یا پنج برابر افزایش داد. در این مدت تأمین برخی از زیرساختها به دلیل تعطیلیها به سختی صورت گرفت.اما از امروز به بعد با تلاشهای همکاران ما در وزارت ارتباطات مردم شاهد افزایش کیفیت، سرعت و قابلیتهای این پلتفرمها خواهند بود.