دین و اخلاقمحصولات

کتاب «در سایه سار اخلاق» توسط انتشارات نهادایران منتشر شد.

همزمان با ایام ماه مبارک رمضان، کتاب «در سایه سار اخلاق» با محوریت سخنرانی های اخلاقی، توسط انتشارات نهادایران منتشر شد.

در مقدمه این کتاب می‌خوانیم:

پدیدۀ مهاجرت در کشور ما به‌ویژۀ برای کسب دانش و فناوری روز دنیا از گذشته‌‌های دور وجود داشته است؛ به‌طوری که حتی در قرآن، حدیث و سخنان پیشوایان دینی آن را امری مطلوب تلقی نموده و بر آن ترغیب شده است. این موضوع، همواره دانشجویان مسلمان را از مرزها، فرهنگ‌ها و زبان‌های بومی خود فراتر برده و به کسب دانش در اقصی‌نقاط دنیا سوق داده است؛ دنیایی که به‌طور فزاینده‌ای به ‌هم ‌پیوسته، ولی در عین حال سنت‌ها و فرهنگ‌های بومی و منطقه‌ای را دچار چالش نموده است. در چنین شرایطی وجود راهنمای بی‌زمان و مکانی که در گذر از پیچیدگی‌های زندگی بتواند دستگیر بشر سرگشتۀ امروز باشد، ضروری می‌نماید. این مهم، به‌ویژه در عصری که با جهانی‌شدن پیوند خورده و مرزهای جغرافیایی، فرهنگی، اجتماعی و هویتی، اعتبار گذشتۀ خود را از دست داده است، بیشتر خودنمایی می‌کند.

یکی از اولویت‌های نهاد نمایندگی مقام معظم رهبری در امور دانشجویان ایرانی خارج از کشور، صیانت از هویت و تقویت بنیه‌های فرهنگی و اخلاقی مخاطبان خود در فراسوی مرزهای ملی ایران است. بر این اساس، علاوه بر تأمین نیازهای محتوایی دانشجویان در طول سال در قالب اعزام مبلغین، ارسال بسته‌های فرهنگی و برگزاری همایش‌های سالانۀ ویژۀ اساتید و دانشجویان ایرانی خارج از کشور که زمینۀ تعامل مستقیم و رودرروی شرکت‌کنندگان با مسئولین و انتقال تجربیات علمی با یکدیگر را فراهم می‌کند، با دعوت از علما و چهره‌های شاخص دینی و اخلاقی، تلاش می‌شود فضایی برای خودسازی و تقویت بنیان‌های دینی و اخلاقی مخاطبان نیز فراهم شود.

مجموعۀ پیش‌رو شامل گردآوری، تدوین و تلخیص بیش از 60 سخنرانی اخلاقی روشنگرانه‌ای است که از سال 1386 تا 1400 هجری شمسی در این همایش‌ها از سوی شخصیت‌ها و چهره‌های شاخص دینی، علمی و اخلاقی ویژۀ اساتید و دانشجویان ایرانی خارج از کشور ایراد شده است و دانشجویان ایرانی شاغل به تحصیل در خارج از کشور را که اغلب در حوزه هویتی، ارزشی و اخلاقی احتمالا با چالش‌هایی مواجه می‌گردند، به فضایی فراخوانده که در سایۀ آن بتوانند کاوش‌های علمی و فکری را با راهنمایی‌های معنوی و اخلاقی و همچنین ریشه‌های هویتی خود پیوند داده و از آن به‌عنوان چراغ راهی برای ادامۀ تحصیل و زندگی خود بهره گیرند.

این سخنرانی‌ها در واقع، ادای احترامی است به تعهد سنت شیعی برای پرورش ابعاد روحی و معنوی جویندگان دانش که کمتر می‌توان آنها را در کتاب‌ها و نظریه‌های علمی پیدا کرد و طیف وسیعی از موضوعات (از اخلاق و فقه گرفته تا معنویت و مسئولیت اجتماعی) را پوشش می‌دهد و بینش‌هایی را ارائه می‌کند که هم در فعالیت‌های دانشگاهی و هم در زندگی شخصی مخاطبان تأثیرگذار باشد.

امید است این تلاش جمعی، مورد توجه مخاطبان قرار گیرد و نقش مؤثری در خودسازی و ایجاد پیوند بنیان‌های هویتی دانشجویان ایرانی خارج از کشور با ریشه‌های ملی و مذهبی‌شان ایفا کند.

 

مشاهده بیشتر

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا